Pure emotie in al haar diversiteit

Ruim 2 jaar geleden zei ik op een netwerkevent dat ik als fotografe 'pure emotie in al haar diversiteit' vang. Als reactie kreeg ik: "Dus ook tranen en verdriet?" En daar werd een zaadje geplant ... Het duurde echter nog een tijdje om mezelf te ontwikkelen en het aanbod vorm te geven. Maar nu is Klikchick Fotografie ook beschikbaar voor een pakkende uitvaartreportage.


Een nieuwe ervaring

Met een heel klein hartje maar ook met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, vertrok ik naar de allereerste uitvaart die ik op beeld mocht vastleggen. Als enthousiaste (huwelijks)fotograaf had ik nu de taak om me heel subtiel, empathisch en nederig te gedragen. Ging dit lukken? Past dit bij mij? Of is dit een brug te ver weg van wie ik ben? Gaat dit soort fotografie mij energie geven? Ik kreeg antwoorden op al deze vragen. Ja, ik kan dit aan. Ja, ik wil deze versie van mezelf omarmen ten dienste van anderen. Ja, ik kan alsnog mezelf zijn en mijn werk grondig uitvoeren. Ja, ik krijg energie voor, tijdens en na zo'n opdracht met ook de nodige voldoening.


Liefde is de sleutel tot alles

De dood hoort bij het leven. Het is de kunst om vast te houden aan de mooie herinneringen. Helaas beleven we de dag van afscheid in ons rouwproces vaak in een waas van verdriet. Wat een eer voor mij om te kunnen zorgen voor mooie beelden, vol liefde en troost, om achteraf te kunnen terugblikken op die laatste momenten 'samen' met de overledene.


Een duidelijke missie

Het is mijn doel om deze fotografietak meer bekend te maken in België. Want Vlamingen zijn over het algemeen niet op de hoogte over de mogelijkheid van afscheidsfotografie. Dat kan anders! Geen spijt meer achteraf ... Zo zei iemand me dat hij het jammer vond dat er geen foto's bestaan van het 'borrelfeestje' voor zijn vader. Nog iemand anders vertelde dat haar zus jaren geleden een kindje heeft verloren en dat zij zich zelfs niet meer herinnert hoe het kistje eruit zag. Dit mag niet meer gebeuren. Het is misschien niet voor iedereen, en dat is prima, maar vertel het verder voordat het te laat is.

Wil je meer info?

In de pers


Op 31 oktober 2023 kopte het weekblad Dag Allemaal:

Nieuwe trend: fotografe Naomi maakt uitvaartreportages


Lees hier het volledige artikel

Ik ben Naomi van Klikchick Fotografie

  • gepassioneerd fotografe
  • recht voor de raap
  • dierenliefhebber
  • reislustige wereldontdekker
  • Disneyfan
  • verslaafd aan Nutella
  • functioneert op zonne-energie


Hebben we een klik?

Ontdek het Klikchick-aanbod en/of boek een gratis kennismakingsgesprek.