kleine ella vzw

In de zomer van 2020 werd ik geselecteerd als fotografe voor Kleine Ella vzw, een organisatie die ouders van prematuur geboren kindjes een blijvende herinnering bezorgt. Na aanvraag komt een fotograaf uit de regio tijdens het verblijf in het ziekenhuis langs om een fotoreportage te maken. Achteraf ontvangen de ouders hun digitale beelden volledig kosteloos. Ik ben vereerd dat ik zo'n mooi initiatief mee mag ondersteunen! Door het coronavirus was het gedurende een lange periode onmogelijk om op neonatologie te shooten. Maar onlangs kreeg ik eindelijk de kans om de afdeling in het Middelheim ziekenhuis te bezoeken voor baby Alexia.


pril gezinsgeluk

Het verhaal van Alexia start op 1 oktober 2021 toen ze al na 24 weken zwangerschap geboren werd. Haar mama Kay en papa Didier hadden zich de geboorte van hun eerste kindje heel anders voorgesteld. Het leven van moeder en dochter hing even aan een zijden draadje. Wist je trouwens dat een baby pas vanaf 24 weken levensvatbaar is?! Dankzij een portie geluk, een goede verzorging en een sterke vechtlust is Alexia al flink gegroeid. Het gezinnetje telt ondertussen af naar de dag dat ze samen naar huis kunnen gaan.


de allereerste keer

Ik geef het toe, ik ben een grote fan van 'eerste keren'. Iets nieuws meemaken met kriebels in de buik, een gezonde spanning, houdt me scherp. Niet goed wetende wat ik mocht verwachten liep ik met een klein beetje stress naar de ingang van het ziekenhuis waar Didi, de kersverse papa, me opwachtte. In de lift konden we al een beetje kennismaken. Op de afdeling werd ik warm onthaald door Kay, die Alexia probeerde te voeden, alsook de verpleegsters (of zoals Kay zegt "de plusmama's"). Alexia was gedurende de ganse tijd een topfotomodel. In elke nieuwe houding toonde ze zich van haar beste kant, helemaal op haar gemak zo lekker dicht bij mama en papa. Heerlijk om te zien en nog leuker om deze pure emoties op beeld vast te mogen leggen. Het was mijn allereerste keer, maar zeker niet de laatste keer op neonatologie ...

Klikchick Fotografie op neonatologie
Klikchick Fotografie op neonatologie
Klikchick Fotografie op neonatologie
Klikchick Fotografie op neonatologie
Klikchick Fotografie op neonatologie
Klikchick Fotografie op neonatologie

Een anoniem bericht sturen is mogelijk.